Olia Home / A + Studio + LAV Design Studio

0

Olia Home / A + Studio + LAV Design Studio

© Dung Huynh© Dung Huynh© Dung Huynh© Dung Huynh+ 46

© Dung Huynh
© Dung Huynh

Text description provided by the architects. Da Lat – the place of dreamers, the homeland of dreams, and somewhere on this journey we need the right place for “shelters”. Thus, Olia’s house will be the place where nothing could be better than. Located on a slope and hidden at the end of a narrow alley in Da Lat. Being immersed in daylight, the building has a completely contrasting shade to how it looked after dark. In addition, the whole building will be as bright as a lantern with the intentional light in order to create the optimal effects.

© Dung Huynh
© Dung Huynh

The interior space is divided into 3 floors and 1 attic, the arrangement of the interconnected floors is the staircase extending from the main hall to the common living room. There is an adorable, humble kitchen combined with an extremely comfortable dining area and work area. In total, 6 rooms also included collective and private hygiene areas which were built to meet all customer demands.

© Dung Huynh
© Dung Huynh
Plan - Basement 01
Plan – Basement 01
© Dung Huynh
© Dung Huynh
© Dung Huynh
© Dung Huynh
Ground floor Plan
Ground floor Plan

The aim of the project is to create a stage for tourists, the rooms are designed with appropriate space, minimalist furniture and an atmosphere suitable for a temporary stay. The overall functions of the homestay ensure a practicality that accommodates the daily activities of the guests. Most of the furniture, the central unit and the walls of the house are made of pine wood. Guests can have a good sleep in this comfortable and calming atmosphere.

© Dung Huynh
© Dung Huynh
© Dung Huynh
© Dung Huynh

All the rooms are connected to the garden by a large window which helps us to create a flexible space that can easily change function, depending on the user’s needs. You can find a little nook next to a long wooden table to quietly contemplate the sky behind the trees with golden flowers swaying in the wind.

© Dung Huynh
© Dung Huynh
© Dung Huynh
© Dung Huynh

Sometimes filled with grief, this is the best way to release some of it by dazzling with a sad song while sipping a typical cup of tea from this high plateau. The faint pinewood scent reflected in the cold breeze serves people with romance because it’s Da Lat, the place of those thick emotions in the air promises to make everyone come once and then miss a lifetime.

Perspective section
Perspective section
© Dung Huynh
© Dung Huynh

It will be a great keepsake to enjoy the space full of poetry as well as gazing at the long-sided foliage with early sunshine. A partial structure was formed from a combination of box steels but it did not become too rigid. On the other hand, the harmonious collaboration between the color Pinewood and White creates a soft intimacy, further contributing to Da Lat an attraction worth living in the life of each person.




Source link

Share.

About Author

Leave A Reply